De ce este mai sănătos consumarea untului decât a margarinei?

Articole

Savanţii din domeniul nutriţiei umane au examinat efectele untului asupra organismului uman. Grăsimea din lapte are o structură foarte comlexă, conţinând cca 60 de molecule diferite de acizi graşi. Dintre acizile graşi cele mai importante se numere: acidul miristic, palmitin, stearic, acidul linoleic şi acidul oleic.

Efectele benefice ale acizilor graşi din unt:
  1. acidul linolenic este o substanţă naturală bioactivă, care în urma experimentelor de laborator sa dovedit, că distruge celulele canceroase.
  2. grăsimea din lapte reduce semnificativ cantitatea de colesterol  "rău" din organism. Conţine şi un factor de creştere foarte importantă pentru organismul tânăr, care se află în plină dezvoltare. Acest factor de creştere este compusă din lanţuri numeroase, dar scurte de atomi de cărbun.
  3. grăsimea din lapte este cel mai important sursă de grăsime uşor digerabilă pentru om. De ce sunt importante pentru noi grăsimile? Grăsimile sunt o sursă sigură de energie, reprezintă stocurile de energie pentru organism, fără moleculele de acizi graşi provenite din grăsime nu este posibil absorbţia vitaminelor A, D, E, K. Are şi efect mecanoprotector, adăposteşte şi protejează uele organe vitale, ex. Rinichii sunt adăpostite în loja renală, care ste defapt un strat protector de grăsime. Dar mare atenţie! Consumul de grăsimi în cantităţi prea mari favorizează apariţia anumitor boli cancerigene, ca de ex.: cancerul de sân, de colon respectiv a bolilor cardio-vasculare. Aportul zilnic de grăsime trebuie să reprezinte 15-maximum 30 % din cantitatea totală de energie consumată. Ţinând cont de aceste limite poţi preveni apariţia bolilor grave menţionate mai sus.
  4. ca sursă de energie, grăsimea din lapte este uşor digerabilă. De obicei grăsimile complexe sunt descompuse iniţial de către enzimele pancreasului şi a ficatului, după care se absorb la niuvelul intestinelor. E aici intervine o excepţie: grăsimea din lapte ocoleşte căile complexe sus amintite, nu are nevoie de enzimele hepatice şi pancreatice, ci se absoarbe uşor şi direct din intestinul subţire. Digestia grăsimilor din lapte nu solicită organismul într-un mod atât de intens ca celelalte categorii de grăsime şi nu necesită atât de multă energie.

Margarina într-adevăr conţine uleiuri vegetale, care ar avea un efect mai benefic decât untul, dacă n-ar fi hidrogenate, adică transformate artificial din acizi graşi nesaturaţi în acizi graşi saturaţi. Acest amestec rezultat este o moleculă artificială în compoaraţie cu untul şi margarina nu mai conţine nici un fel de vitamină, doar dacă ulterior a fost îmbogăţită. Aceste sunt fapte, nu vorbe. Tu eşti, care citeşti, judeci şi iei în considerare sau nu!Cei care ne-au ales deja

Diana Czerniavski
S.C. Diagro Montbeliarde S.R.L.

Când spun DIEMER automat îmi apar în gând două cuvinte: tenacitate şi respect. Când spun DIEMER spun Márton Zsolt. Colaborarea mea cu DIEMER o datorez acestui domn, care m-a convins în scurt timp că nu avem doar o relaţie gen furnizor-beneficiar ci un parteneriat bazat pe comunicare, receptiv la nesecităţile noastre pentru a ne atinge obiectivul, interesat de evoluţia noastră şi în acelaşi timp, cred eu, satisfăcut de realizările noastre. Sunt mulţumită de produsele DIEMER, dar trebuie să spun că am obţinut rezultate doar în momentul în care le-am utilizat corect respectând întocmai proşpectul. Despre preţ? Nu este mic dar nici exagerat. Îmi place că se menţine, deasemenea îmi plac reducerile şi bonusurile. Îmi place promptitudinea livrărilor (mai ales că sunt aduse la fermă) şi înleşnirea la termenul de plată. Nu aş dori să închei înainte de a spune că DIEMER prin Márton Zsolt ne arată că politeţea pe lângă celelalte calităţi aduce succes într-o afacere.
mai multe opinii aici
Anual revizuim reţetele noastre pentru detergenţi-dezinfectanţi. Astfel sub brandul  "Diemer" găsiţi numai produse de ultimă generaţie, produse de vârf. Noi credem atât de mult în calitatea produselor noastre, încât vă acordăm o garanţie de calitate.
Înapoi